Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Οι δώδεκα μήνες....δραστηριότητες

Για να μάθουμε τους δώδεκα μήνες και τη σειρά τους παίξαμε στην τάξη διάφορα παιχνίδια και δημιουργήσαμε τις δικές μας χρωματιστές αφίσες των μηνών.

Αρχικά παίξαμε με τη σειρά των μηνών. Το κάθε παιδί παίρνει από μία καρτέλα με το όνομα ενός από τους δώδεκα μήνες. Στη συνέχεια κρατώντας την καρτελίτσα και ακούγοντας μουσική χορεύουν μέσα στο χώρο της τάξης. Εμείς για αυτό το παιχνίδι ακούσαμε αποσπάσματα από τις τέσσερις εποχές του Vivaldi. Όταν σταματούσε η μουσική τα παιδιά έπρεπε να μπουν σε σειρά ανάλογα με το μήνα που έχει η καρτελίτσα τους.

Στη συνέχεια παίξαμε ένα παιχνίδι για να εξασκηθούμε στον αριθμό των μηνών. Στους τοίχους της τάξης κόλλησα τις καρτέλες των μηνών μπερδεμένες. Σε ένα βαζάκι έβαλα δύο φορές (λόγο του αριθμού των παιδιών μου που είναι πάνω από 12) τους αριθμούς από το 1 έως το 12. Το κάθε παιδί παίρνει από ένα χαρτάκι με έναν αριθμό από το 1 έως το 12. Με το δικό μου "πάμε" τα παιδιά πηγαίνουν μπροστά από την καρτελίτσα με το μήνα που δείχνει το χαρτάκι του, π.χ. το παιδί που έχει τον αριθμό 5 πηγαίνει μπροστά από την καρτελίτσα με το μήνα Μάιο. Το παιχνίδι αυτό είναι μια ιδέα από το http://taksiasterati.blogspot.gr/

Τέλος για την εκμάθηση και της σειράς αλλά και της ορθογραφίας έδωσε σε κάθε ομάδα παιδιών τα γράμματα από όλους τους μήνες ανακατεμένα. Τα παιδιά έπρεπε να δημιουργήσουν τους μήνες με τα γράμματα και να τους βάλουν σε σειρά. Και να τα αποτελέσματα:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου